Monday, September 7, 2009

Part 2 : Berbuka Puasa Bersama Rakan-rakan di rumah Zaila

Assalamualikum....waahhhhbuka puasa kat luar plak..kali nie destinasi kat uamh zaila (rencak)...wkakaka..dia nie kwn baik aku n the geng masa sek men dulu wpun aku tau aku bukan satu sek dengan dia...hehhehe..pada 2hb Sept 2009, pas jer wkatu kerja 445pm, aku terus balik umah nak amik isteri aku berbuka puasa kat umah zaila..family dia pun ajak sekali la...maklum la dah lama tak jmpa kwn2 yang lain semenjak zaila kerja kat KL (CiMB Damansara bhgian kad kredit)...masa kat umah aku zaila tak sempat sbb dia masuih kat atas bas...lagi pun dia nie save money sikit..kalau tak call dia kita tak tau dia kat mana..nasib baik call dia hari tu..."peringatan buat kwn2 semua, sapa2 yang balik call la kwn2 kalau tak kwn2 nak buat apa2 xtvt nanti tak dijemput jgn marah yer....kalau kami bgtau ada xtvt pun bkn nak balik kampung....sibuk nu la..sibuk nie la...."

Dari kiri Makcik Ton (mak zaila), fatihah (adik zaila), my wife..tgh2 tu Auni

sampai jer kat umah zaila around kul 645ptg, cjan, nabil, rina dah sampai...depa semua tunggu kedatangan aku,mama n auni...faizal n family tak dtg sbb sibuk kot...zul tak dijemput sbb bukan geng sek...wkakaka...bangteh (nasrun) dok sarawak...15hb ni baru nak balik...balik raya katakan..maklum la kerja kat sarawak..last year tak dpt balik...sbb junior..skang nie dah seniour, si junor la take over kerja dia tu...hehehhe...

Kekenyangan


"malas la nak layan zaila nie..pot pet pot pet.."

aku ada bawa juada yang diberi sapupu aku sebelum aku bertolak ke rumah zaila...ada la 4 jenis..nak mkn sorg tak abis la..lagi pun semua mknan tu rose tak boelh mkn sbb rosekan baru pas bersalin..baru sgt2 pas pangtang....sian kat mama yer...tak pa..abg tlg mkn...smbil tunggu azan geng pompuan hidang apa yang patut...aku,nabil,c-jan n ayah zaila dok borak kat luar...kdg2 kacau jugak zaila nie..al-maklum la zaila nie mulut becok..pot pet pot pet...


Kiri tu la Zaila, kanan tu kwn dia..

bertukar2 pendapat...sbb kedua2 kerja bank (kiri tu rina-ambank,kanan zaila-cimb)

bila azan berkumandang semua diam mkn juadah...pas abis...solat bertiga dgn nabil n cjan(tok imam)...wkwwk...pastu borak2 sambil kacau Auni n mengumpat apa yang patut hal2 lama nie...pastu adik zaila yang kerja radix (HPA) bawa balik ayam..apa lagi...aku mintak sikit bawa balik nak buat juadah sahur nanti...TQ Makcik Ton n Fatihah sbb bagi ayam...pepun malam tu mmg best sbb dpt jmpa kwn2 lama yang mulut becok...wkakaka

4 comments:

AmyNa said...

hamoii jan...bkn main gayanya. tersadai setelah perut d isi...mihahahaha!!!!

apiz: bangteh tugas d sarawakian ye..area mn tue?sebagai hape er?

apiskedah said...

wakakka...jan memang..sejak2 bertuang nie...perut cepat naik..

AmyNa said...

wahhh..bertunang jerk perut dah naik. haisyooooo!!!!

apiskedah said...

perut dah boroi...nanti dah kawin buncit plak..wakkaka