Tuesday, December 29, 2009

Walker Auni + Piala Emas Raja2

28-12-09 hari isnin..isteri aku amik cuti saja2...pagi2 lagi Auni mcm biasa kejutkan kitaorang..aku mmg cuti 28 n 29hb..saja nak habiskan cuti tahunan..heheh...pas jer mandikan Auni kul 930am aku n isteri p hantaq Auni kat umah pengasuh...so bolehla kami p dating..wakakaka..mula2 p jalan2 yawata..tgk brg apa yang patut..tapi mmg aku n rose budget nak belikan Auni Walker...nak tgk walker n tgk baju2 Auni..pastu plak 28hb aku ada meeting exam unit aku...rose p sorang jerla yawata tu...sempat la dia belikan Auni 2 pasang baju...kalau aku pilih mmg tak cantik la...

abih meeting aku n rose p Aneka, Jitra plak..ushar2 lagi...tapi mcm tak menarik..so kitaorang p jln2 kat kedai lama...nampak walker terus masuk n tany2 sikit pastu beli...murah jer...bagi ada jer la...sian plak kat Auni nanti...pas dah beli aku terus ke hotel seri malaysia sebelah stadium darulaman...p amik tiket free final piala emas raja2....2 student aku wakil kedah..arfan n muhaimin...dapt la 2 tiket...hehhe

Amboi..seronok nampak dpt kereta...heheh

Dah amik terus p mkn kat jitra..pastu terus balik amik auni n lepak2 kejap terus salin baju kedah n p ke stadium..singgah amik cjan aroun kul 720pm...smpi stadium terus parking...mula2 igtkan tak ramai..dah masuk stadium...makin lama makin ramai org...cukup 845 mlm penuh stadium macam final dulu2..syok ooo...

1st half kedah dah ketinggalan 2-0...rata2 pemain perlis staff UniMAP...permainan ok masa 1st half..cuma kedua2 negeri bermain keras...jaringan pertama kesalahan pertahanan kedah sbb tahan bolah terus ke kaki pihak lawan...jaringan kedua oleh andrian jurad chmrong...dia ni mmg power dgn rmbatan kecang so padang plak licin...akhirnya GOOLLLLL....

2nd half kedah terus pulun...last2 sorang player perlis menumbuk dari arah belakang player kedah...wpun kejadian berlau di luar padang ketika pengadil tak nampak..buta kot..nasib baik pengadil keempat nampak so player tu kena buang padang...selang 2 minit sekali mesti ada player perlis sakit...dok tak dok sakit...korang bayangkan la, player no 1 contohnya sakit n diusung keluar oleh JPA..tak sempat nak duduk anggota JPA no 2 plak sakit...no 1 tadi dah masuk...pastu JPA masuk n bawak kuar no 2, tak sempat nak duduk no 3 plak..no 2 dah masuk...aduh..mau tak naik kemrahan...mcm tu la berulang dari minit 47 hingga 80 dan berhinti sbb bergadoh...mmg naik muak tgk,....org nak tgk game bkn nak tgk JATUH-JATUH...kira 3 minit sekali la mesti ada player perlis jatuh...kalau nak buat pun, buatla minit 80 ka..ni 47minit dah nak buat..aduh..apa la sikap player kita...kalah menang biasala....


Dalam kekalutan itu, kedah terus mengasak...ustaz (fazliata) terus mmbawa bola dari bawah utk ke gawang lawan n kemudian di tahan menggunakan badan oleh emain perlis...(bukan tahan bola...kwn tu dah la laju)..bila dah tahan tu sempat plak siku...marah la fazliata...tu yang bertumbuk tengah padang....yang tak tahan tu, awat la penjaga gol perlis sibuk p tumbuk..org p sabaq,,tu yang bertambah gadoh..penonton dah berang....per lagi..masuk padang la...tu yang kerusi melambung2...

last2....main kejap pastu abih...apa la punya game...dok sebelah pon nak gadoh...kepada semua player baik kedah or perlis ...korang muda lagi...byk masa lagi nak maju..kalau mcm nie punya sikap..sampai bila2 pun takkan maju..kami bayar bukan utk hampa bergadoh..kami bayar kerana corak permainan...belajarlah kawal diri...byk kerajaan sediakan utk orang maju..kalau sikap korang mcm nie smpi bila2 pun ........emmmm...pepun andian jurad dpt mengawal keadaan..dia marah benar player dia sbb bertumbuk..bagus jurad..go go go...

p/s : "majulah sukan utk negara"......negeri pun bergadoh..negara???tak tercapai la akal mu..

3 comments:

sue said...

huhuuu.. auni dah ada keta baru. dah besaq nnti bleh la amek viva tu.

AmyNa said...

weii..haku ada juga time bola nie. sakit hati sangat woo.. ada sorang penyokong kedah kena tarik..x sempat dia nak masuk dari padang masa polis datang... sian dia, apa lah nasib dia kan. permainan malam tu mmg x best langsung..sakit hati sajorkk!!

pengadilan yang x adil..punca rekod penyokong kedah tercalar.. hurmmmm!!

mhafizrahim said...

sue : nanti dah besaq suh mak dia belikan kereta VIVA baru la..wakakkamak dia kan byk duit..

amyna : yang aku tau penyokong yang kena tarik tu abang or adik fazliata...tu yang dia masuk padang..ala..diorang tarik kedalam jer..pas habis game diorang tahan sejam dua jer..pastu lepas la...biasala tu...balik tak bggtau..kalu tak boleh jmpa aku na isteri serta anak aku