Sunday, April 19, 2009

Lawatan Latihan Indutri Pelajar di CIMA & Penjara Perlis

Assalamualikum….wah kali nie aku n Salleh p melawat budak di CIMA (Cement Industri) di perils…seronok gak p sana.. …tapi takpa la asalkan pelajar aku dapat menjalani latihan industri dengan selesa…Alhamdulillah student aku nampak mcm berminat n cepat belajar masa aku n salleh p observed dia pada 25/3/09 ari tu…



















Tengah hari sikit aku n salleh p plak melawat tapak pembangunan Penjara Perlis yang pertama…masih dalam penyenggaraan..ni la first time aku masuk penjara…nasib baik dalam pembinaan, kalau bkn dalam pembinaan aku n salleh mesti tak dapat masuk nyer….kat sana aku n salleh melawat tapak penjara…tempat pesalah2 bakal tidor n makan…wah namapak sempit saja..memenag kecik…kalau buat salah dok la dalam bilik kecik tu nanti…pastu kitorang p melawat menara penjara ditengah2 kawasan penjara…memang cantik n sentiasa berada dalam kawalan..yang aku nampak sesiapa yang nak lari dari penjara mesti kena piker beratus kali sbb system kat situ mmg canggih siap berbapag tinggi tiang lampu lagi…bukan satu lapis jer pagar…berlapis2..aku tak tau la berapa tapi yang aku tau mmg banyak…
Jadi beringat lah wahai manusia “Setiap Manusia Ynag Melakukan Kesalahan Pasti Akan Menerima Balasan, Baik Didunia Mahupun Di Akhirat”…kalau kena tangkap tinggal la dalam penjara…

3 comments:

seekers said...

hafiz...boleh tak nk berkenalan dengan jejaka berbaju biru tuh??

Anonymous said...

kalau bleh sila delete entry ini.. salah sebenrnya sebarkan pict penjara ini... sulit.. kalau pihak penjara dapat tangkap sapa owner blog ini.. mest ade tindakan yg akan di ambil..

Anonymous said...

yer saye dpt th....segala sulit penjara xle suke2 upload....buang aentry nie... suami saya kerja penjara