Monday, October 13, 2008

Dihari Pernikahan & Perkahwinan ku...






Assalamualaikum...to sahabat2 ku yang melayari blog ini..Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi kerana majlis perkahwinan dan pernikahanku berjalan dengan lancar...Amin...

Pada tanggal 3-10-2008 selepas solat asar kira2 pukul 5 ptg aku selamat diijabkabulkan oleh Tok Kadi Masjid Mukim Air Putih Pendang yang disaksikan oleh 2 orang saksi disamping saksi2 lain seperti ayahanda, ibundaku tersayang...termasuk juga isteriku...dengan sekali lafas aku disahkan oleh saksi menjadi suami kepada Rosmawatie binti Abd Latif....sebelum diijab kadul aku diminta membaca alfatihah,selawat,mengucap serta istifar tetapi hanya berduaan dgn tok kadi didalam bilik pegawai masjid....alhamdulillah...nasib baik dalam bilik tak la takut sanagt...pastu lepas jer solat asar aku n isteri diberi khutbah nikah n pastu baru ijab kabul...pas dah abih aku n isteri menjalankan upacaraa pembatalan air semayang...amin....aku sarungkan seutas rantai emas kepadanya serta memberi mas kahwin sebayang RM84.00 TUNAIIIIIIII....

pas jer akad aku n rombongan aku p rumah dia menjamah laksa pastu amik gambar sarung cincin kepadaku..pastu masuk bilik la apa lagi...hahahha...bukan buat pa pun ramai org...just p amik gambaq ja....hehehhe...suspen tak???dah berposing2 aku pun blah la..tunggu apa lagi...aku, cjan, nabil n zul p terus beraya umah kawan nabil....around kul 630ptg isteri aku call ckp tokwan dia meninggal..apa lagi terus jer pergi kerumah tokawan dia...nasib baik dekat...sempat la aku sedekahkan alfatihah n yasin...Semoga Tokwan ku ditempatkan di golongan org2 yang baik..Amin....

4-10-2008 pula kenduri rumah isteriku...apa lagi sibuk bersiap n berhiasla kat butik HIAS_RIAS pendang....Alhamdulillah semua berjalan lancar....tapi memandangkan tokwan rose baru meninggal jadi suasana tak la semeriah yang disangka...kenduri pun ala kadar jer..tapi apa2 pun semunya selamat....tema warna kami Coklat Emas

5-10-2008 tibalah kenduri di rumahku....tema sebelah sii plak purple....fuh berpeluh2 nak deal p bawa rombongan isteriku...tapi sepanjang perjalanan aku satu keretala dgn isteriku heheheh...ashizan n sorg photographer ader kat dalam ereta tu gak...

tu saja sikit2 aku nak cerita ttg kenduri n hari pernikahanku...akhirkata dariku terima kasih kepada kawan2 yang sanggup datang dari jauh, maafla tak tertulis nama korang yang datang sbbb aku rasa ramai jugak....anyway TQ buat semua familyku,family rose,kwn2ku katering n semua yang terlibat dgn menjayakan majlis kenduriku...jasa korang semua takkan aku n isteri dapat balas...hadia2 yang korang bagi n duit tu TQ bebanyak k...tak lupa juga kepada geng2 staff KKBD n Student KKBD TQ to u ALL..MUAHHHH.....

P/S: Aku letak gambaq sikit ja kat sini..saja suka2 nak bagi korang tgk...nak lebih nanti la sbb gambaq tak siap lagi k....tapi blh juga tgk kat http://www.friendster.com/apiskedah

Daripada
Hafiz & Isteri (Rosmawatie)

3 comments:

Nuh Sarche said...
This comment has been removed by the author.
Nuh Sarche said...
This comment has been removed by the author.
Nuh Sarche said...

MASHA ALLAH!

My congratulations.... :)

and greetings

http://www.islamische.tk

may ALLAH bless you....... :)